Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
saccobb1975
|
Wysłany: Sro Sty 04, 2017 00:35 Temat postu: Jak oczyścić organizm? |
|
|
Nie będę się rozpisywać i wnikać w szczegóły.Zadam po prostu pytanie: jaką dietę stosować,alby oczyścić organizm (przede wszystkim jelita) z wszystkich szkodliwych toksyn? Chciałabym też ,aby dieta ta pozwoliła utracić kilka kg wink. A!I wszystko poza dietą Kopenhaską (kiedyś jej próbowałam). Z góry dziękuję wink. _________________ http://www.krynicamorska.pl/baza-noclegowa/kwatery-prywatne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 04, 2017 00:35 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lej mońka
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 22:15 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to najważniejsze jest jedzenie o w miarę regularnych porach dnia, a nawet w ściśle określonych godzinach. Nie polecę konkretnej diety, ale ja lubię kuchnię śródziemnomorską i najwięcej w moim menu takich potraw. Generalnie królują warzywa i owoce oraz dużo wody mineralnej na co dzień. Dużą wagę przywiązuje też do regularnego ruchu, to bardzo ważne, mam wrażenie, że bez tego ciężko schudnąć "na stałe". Staram się ćwiczyć 4 razy w tygodniu. No i staram się pracować nad dobrym samopoczuciem ogólnym. Co mi poprawia nastrój? Spacer po lesie, spokojna muzyka, zabawa z psem. W sieci znaleźć można zaś duzo więcej "patentów" choćby tutaj -> https://zdrowie.enel.pl/artykul/dreczy-cie-zle-samopoczucie-poznaj-10-sposobow-na-szybka-poprawe-samopoczucia Warto po nie sięgnąć, bo nastawienie do życia to bardzo ważna kwestia nie tylko jeśli chodzi o zmianę dotychczasowych nawyków, ale też jeśli idzie o całokształt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
omnibus
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 11:06 Temat postu: |
|
|
Czytałem, że przy oczyszczaniu organizmu warto stosować chlorellę. Ta zielona alga
oczyszcza układ trawienny, zwłaszcza jelito grube i pozwala wyeliminować z organizmu toksyny, metale ciężkie ( kadm z papierosów, rtęć i pallad z plomb dentystycznych, ołów ze środowiska), chemikalia etc. Wybierz tylko wariant ekologiczny, pochodzący z kontrolowanych upraw. Tutaj zamówisz: http://biowitalni.pl/89-chlorella |
|
Powrót do góry |
|
 |
dera
|
Wysłany: Wto Kwi 04, 2017 12:34 Temat postu: |
|
|
Najłatwiej to chyba za pomocą dicopegu 10g. Ma on osmotyczne działanie przeczyszczające, nie wpływa w ogóle na organizm, tylko opuszcza go w niezmienionej formie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiolka123
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 11:44 Temat postu: |
|
|
najlepiej też kłaść się tak, żeby przesypiać 8 h. Poza tym sen najzdrowszy dla organizmu jest od 22 do 1 w nocy. Ja sobie robię przestoje w jedzeniu 16 h, zeby zoladek miał czas strawic wszystko. nie jest to trudne wystarczy zjesc ostatni raz o 18 a pozniej o 10. Duzo wody. Chociaz z toksyn nie da się tak super oczyscic bo one są we WSZYSTKIM
jesli chodzi o warzywa i owoce to myje je woda z octem a pozniej dopiero wodą biezącą |
|
Powrót do góry |
|
 |
hotornot
|
Wysłany: Czw Cze 01, 2017 09:55 Temat postu: |
|
|
najlepsze oczyszczenie to lekkostrawna dieta I duzo ruchu,wszystko co negatywne nas opuści z doswiadczenia wiem ze to najlepsza droga choc nie zawsze byłam taka mądra,kiedys opychałam się błonnikiem I nie popijałam woda bo myslałam ze co to za sens skoro od wody on sie wypłucze,skonczyło sie to zaparciami I kuracją dicopeg 10g,na szczescie szybko I bezboleśnie pozbyłam się tego problem ale mam nauczke na przyszłosc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jinqa21
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2017 09:34 Temat postu: |
|
|
Ja raz w miesiącu robię sobie głodówkę i piję tylko samą wodę przez 3 dni. _________________ sale weselne Gdynia |
|
Powrót do góry |
|
 |
rujasa
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2017 18:09 Temat postu: |
|
|
sa takie plastry na stopy  _________________ Kamagra Tania |
|
Powrót do góry |
|
 |
pilateska
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2017 08:50 Temat postu: |
|
|
bardzo dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu jest korzystanie z herbatek w stylu zielona albo ziołowa, bardzo dobrze działają |
|
Powrót do góry |
|
 |
prostolinijna
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 19:09 Temat postu: Detoks |
|
|
Słyszałam, że organizm bardzo dobrze detoksykuje borówka amerykańska, uprawiana przez takie wielkie plantacje jak na przykład http://www.borowki.info.pl/ . Owoc ten zawiera dużo witamin, w tym C, A i E, a także pomaga zachować zdrowe oczy. Z tego co wiem, połączona trawą cytrynową i wodą, pita codziennie, wspomaga oczyszczanie organizmu właśnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karyna55
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 22:58 Temat postu: |
|
|
Żeby organizm nie był zanieczyszczony trzeba po prostu bardzo uważać na to co się spożywa. Przede wszystkim posiłki muszą być w pełni zbilansowane i bogate w składniki odżywcze. Do diety należy włączyć dużo owoców i warzyw. Można samodzielnie przygotowywać posiłki, albo zlecić to profesjonalistom - https://masterdieta.pl/. Dzięki temu organizm będzie lżejszy i nie będą się w nim odkładały toksyny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojta
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2018 22:16 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie takie akcje nie maja sensu w momencie kiedy stosujemy zdrowa i zbilansowana diete sam staram sie uwazac na to, co jem. Teraz wiem tez juz jak omijac słodycze na diecie i teraz to juz w ogole smigam po calosci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
marek528
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Syllwi
|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 19:35 Temat postu: |
|
|
Ja w tym celu stosuję 10 dniową dietę owocowo-warzywną. Ubywa ze 4 kilo w tym czasie i oczyszcza się organizm, poprawia cera i w ogóle wraca energia do życia Polecam każdemu.
Można jeść do oporu ale ciężko jest wytrzymać bez pieczywa, mięsa itp |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukaszbrawanski
|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 20:37 Temat postu: |
|
|
Oczyszczanie organizmu jest samoczynne. Uważam, że najważniejsze to zadbać o te organy, które z natury mają za zadanie oczyszczać organizm z toksyn. Są to na przykład nerki, wątroba i skóra. _________________ Gdy będziesz potrzebowała szybką gotówką? Co zrobisz?Opowiedz o tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 20:37 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |